Alle documenten rondom beheer of onderhoud online

Maak hier uw account aan, zodat al uw documenten veilig online komen te staan en voor iedereen inzichtelijk is.

EHBO / BHV

Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te hebben georganiseerd en moet goed voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming. In welke mate dit nodig is, hangt af van welke risico’s er binnen het bedrijf en directe werkomgeving zijn. De algemene stelregel hierbij is dat bij iedere organisatie met meer dan één werknemer een BHV-er verplicht. Afhankelijk van diverse risicofactoren als ‘het aantal aanwezigen’, ‘de mate van zelfredzaamheid’, de beschikbaarheid en opkomsttijd van hulpverleners’, ‘de aard en grootte van het gebouw’ en ‘situaties in de omgeving die een extra risico kunnen vormen’ is maatwerk van belang.

Welke risicovormen er zijn is heel erg afhankelijk per situatie en per bedrijf. Een werknemer van de BP of Shell loopt andere risico’s dan een werknemer van bijvoorbeeld een notariskantoor. De frequentie, duur en inhoud van een training verschilt daarom enorm. Ook de frequentie van herhalings- of opfriscursussen verschilt. Daarnaast is niet iedere training even lang ‘houdbaar’.

Via Log IP is het mogelijk om alle soorten certificaten en / of diploma’s rondom BHV te registreren. Via de signaleringsmogelijkheid krijgt de verantwoordelijke persoon tijdig een bericht dat actie ondernomen moet worden. We kijken hierbij puur naar de verloopdatum, niet naar de inhoud van de trainingen.

Op het gebied van EHBO kan Log IP helpen bij het signaleren van de ‘houdbaarheid’ van EHBO koffers en het op regelmatige basis aan- en bijvullen hiervan. En het is een goede mogelijkheid om bij te houden wie gecertificeerd en voor hoe lang nog? Ook bij het verlopen van deze certificaten krijgt de verantwoordelijke een melding en kan actie ondernomen worden.