Alle documenten rondom beheer of onderhoud online

Maak hier uw account aan, zodat al uw documenten veilig online komen te staan en voor iedereen inzichtelijk is.

Bouwbesluit 2012

Als verhuurder moet u een veilig gebouw verhuren en als gebruiker heeft u een verplichting om het zo te houden. Dit is een samenspel tussen eigenaar en gebruiker. Zeker bij een bedrijfsverzamelgebouw is het zaak om een en ander goed af te stemmen met elkaar. Veel regelgeving over een veilig gebouw zijn opgenomen in het Bouwbesluit 2012.

Alle voorwaarden waar u aan moet voldoen zijn sinds een aantal jaar opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Voorheen stonden deze voorwaarden beschreven in het Besluit Brandveilig Gebruik Bouwwerken.

Torenflat in aanbouw

Bouwbesluit 2012 en omgevingsvergunning

Voor sommige gebouwen heeft u een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig. En soms moet u bij de gemeente een melding doen voor brandveilig gebruik (gebruiksmelding). Voor bepaalde gebouwen (bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, zorghotel) heeft u een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig (vroeger de ‘gebruiksvergunning’). De gemeente stelt dan extra eisen aan de brandveiligheid van een gebouw als dat nodig is. Deze eisen voorkomen brand, brandgevaar en ongevallen bij brand.

Op het Log IP platform kunt u als verhuurder of gebruiker alle partijen bij elkaar brengen om zo de benodigde documenten up to date en te allen tijde beschikbaar en inzichtelijk te hebben.

U kunt iedere gebruiker op het platform een eigen (beschermde) toegang geven voor zijn of haar specifieke gedeelte. Door het toekennen van rechten kunt u de toegang verlenen aan een ieder die hier belang bij heeft. Als beheerder heeft u zo het totaal overzicht en het Log IP meldingssysteem stuurt u meldingen wanneer er een wijziging is toegepast of wanneer wijzigingen nog niet zijn toegepast, terwijl dat wel zou moeten.

Door alle partijen samen te brengen en door samen te werken werkt u aan een optimale veiligheid!